#

“Iets trok me hier naartoe”

Thuiskomen in de herenwoning

Tom Roosen kwam terug naar Bree, om te wonen in Cobbenberg. Hij kocht een van de herenwoningen van de eerste fase en woont nu alweer een tijdje in de stad waar hij als kind opgroeide.

Wonen in Cobbenberg te Bree

“Het voelt als thuiskomen in deze nieuwe wijk”, vertelt Tom. “Iets trok me hier naartoe. Het gevoel zit hem in de vrijheid, de ruimte. Wat Cobbenberg voor mij aantrekkelijk maakt, is de landelijke woonstijl en de ligging van de wijk ten opzichte van de stad.”

Meebeslissen
“Ik heb zowel oudere als nieuwere woningen bekeken in mijn zoektocht. Ik reed dikwijls langs Cobbenberg en heb me bij Kolmont geïnformeerd naar deze gloednieuwe, mooie heren- en cottagewoningen. Ze bleken ook financieel goed haalbaar. Dus toen er twee herenwoningen te koop kwamen, heb ik vrij snel de knoop doorgehakt. De oppervlakte bleek ideaal voor ons, en ik kon ook nog over de afwerking meebeslissen.”

Wonen en werken
“We wonen hier nu net buiten het centrum langs de rustige Meeuwerkiezel. Verkeersluw maar met behoud van prachtig laankarakter dat nu enkel voor heel lokaal verkeer dient. Dat brengt rust, terwijl je toch goed bent verbonden met de stad. De kinderen gaan dikwijls naar het stadspark de Boneput voor hun tennis, de speeltuin of de Finse piste. Cobbenberg is niet alleen ideaal om te wonen, het ligt ook nog eens gunstig ten opzichte van mijn werk. De verkaveling ligt namelijk aan de goede kant van Bree, met de ontsluiting naar Hasselt en Genk.”

Genieten van de natuur
Tom heeft geen moment spijt gehad van zijn beslissing. “Ik ben er nu al graag, ondanks dat ik er nog maar net woon en en de tuin nog niet helemaal af is. De eerste lente begint en de natuur doet nu al langzaam zijn werk. Zelf ga ik ook niet stil zitten, ik heb zin om iets moois van mijn tuin te maken. Als ik de ruimte heb ingevuld, kunnen we hier optimaal genieten van het buitenleven!”

Meer informatie over Cobbenberg Fase 2